smuk

De juiste keuze

Typen verwarmingslampen

Binnen terrasverwarers bestaan er verschillende soorten lampen. De vier voornaamste zijn de volgende:

Quartz lampen
quartzSteeds lange- of middellange-golf heaters (minder of geen lichtemissie). Deze heaters verwarmen hun omgeving, niet de objecten waarop ze schijnen. De wind heeft dus een grote invloed op deze lampen.

 

Carbon lampen
Infrarot-Dunkelstrahler_HEATSCOPE_Zero_2400W_black_kOpwarming gebeurt door middel van een koolstofdraad. Deze lampen werken met middellange golven (minder of geen lichtemissie) en verwarmen voor het grootste deel hun omgeving, maar ook deels de objecten die er onder staan. De wind heeft dus een sterke invloed, maar bij zwakke wind is dit minder merkbaar.

Halogeen lampen
hwm18_2_Deze lampen werken met korte golf stralingen (rode lichtemissie) en verwarmen de objecten die in het stralingsvlak van de heater staan in plaatst van de omgeving (Je wordt als het ware van binnen uit verwarmd). De wind heeft dus geen effect op de warmte die deze lampen afgeven. De stralen zijn beter geconcentreerd dan bij andere lampsoorten.

 

Golden Tube lampen
1ab6340f0cad0fd3c0fa2ec61ec3f9ccGolden Tube lampen zijn halogeen lampen die een dunne goud coating hebben gekregen. Hierdoor wordt de straling van deze lampen beter gebundeld en worden objecten sneller en intenser opgewarmd. (Ter  illustratie: een Golden tube lamp van 1500 Watt geeft hetzelfde warmtegevoel als een halogeen lamp van 1800 Watt.).

2017-02-02_085114
Dit effect kan nog verder versterkt worden door het gebruik in combinatie met ceramisch glas voor een betere focus van de straling.