smuk

De juiste keuze

Rolhor plissé

Het rolplissé systeem combineert de voordelen van het plissé systeem met die van de gewone horren: De handige en subtiele behuizing van een plissé en de vlakke doorzichtige gaas van een gewone hor. In gesloten toestand is het systeem bijna volledig onzichtbaar doordat de gaas opgerold zit in de behuizing van het systeem. Deze behuizing is vervaardigd in aluminium en gaat op in Uw raamwerk doordat het in elke RAL kleur kan gelakt worden.

Om het systeem te laten lopen wordt er een onder- en bovenrail geplaatst. De bovenrail wordt gelakt in dezelfde kleur als de behuizing om zo op te gaan in het geheel. De onderrail is vervaardigd uit geanodiseerd aluminium in tegenstelling tot de klassieke onderrail uit kunststof. Het voordeel hiervan is dat deze makkelijker en steviger monteerbaar is en dat deze niet krult bij extreme warmte (in bijvoorbeeld een zuid-opstelling). De onderrail is bovendien slechts een drietal milimeter dik, hetgeen dit systeem ideaal maakt voor rolstoelpatienten of mensen op leeftijd.

De maximale breedte van dit systeem bedraagt 1800 milimeter met een maximale hoogte van 2700 mm. Bij bredere openingen kan een gekoppeld systeem worden voorzien met 2 kasten (links en rechts) dat samenkomt in het midden van de af te sluiten opening.

In de winter kan de rolhor plissé indien gewenst in zijn geheel worden weggenomen, zo kan het systeem eenvoudig worden opgeborgen en in het voorjaar weer teruggeplaatst worden.

Belangrijk bij dit systeem (net als bij het klassieke plissé systeem) is dat het regelmatig gesmeerd dient te worden. Dit kan door middel van een universele siliconenspray te spuiten in het schakelsysteem. Dit schakelsysteem komt volledig uit de behuizing wanneer het systeem open staat. Hierdoor zal het systeem makkelijker schuiven en wordt de levensduur van het systeem aanzienlijk verlengd.