smuk

De juiste keuze

Schuifvliegenramen

2016-04-15_142245De oplossing voor schuiframen! Verkrijgbaar in alle RAL kleuren

Aan boven- en onderzijde van het schuifraam wordt een glij-profiel bevestigd waartussen de schuifvliegenramen zich bewegen. De wielen zijn aan de bovenzijde gemonteerd zodat het glij-profiel aan de onderzijde tot een minimum kan worden herleid. Dit om te vermijden dat het zou worden afgetrapt.

2016-04-15_142016

In de schuifvliegenramen wordt er een horizontale handgreep geplaatst. Dit profiel doet dienst als doorlopend handvat en geeft tevens een goede sterkte aan het geheel.

P1010089 (2)

De hoogte van deze ‘traverse’ wordt geplaatst volgens wens van de klant : er wordt ook steeds rekening gehouden met reeds bestaande onderverdelingen in de ramen. De schuifhorren zijn ook uitvoerbaar met de traverse langs de zijkanten dit is de zogenaamde Elegance-PLUS schuifhor.

Om te voorkomen dat het vliegenraam tegen het raam en de rails schuurt, worden er fijne borstels in de schuifhor aangebracht.

Samen met de kogelgelagerde kunststof wielen zorgen deze borstels voor een perfecte afdichting en een soepele en geruisloze werking van het schuifvliegenraam.

stopper schuifhor

Verder worden er op de uiteinden van de bovenrail eindstoppen geplaats om de schuifhof bij volledige sluiting op zijn plaats te houden.

 

Smuk biedt U ook verschillende types gaas. Het standaard lichtgrijze gaas is van hoge kwaliteit en biedt een mooie transparantie P1010669en stevigheid.

Verder kunnen wij U het Clearview gaas aanbieden. Dit zwarte gaas reflecteert minder licht en is hierdoor zo goed als onzichtbaar wanneer U naar buiten kijkt.

 

Voor de huisdieren beschikken wij tevens over ‘pet’-gaas : dit is een extra versterkt gaas speciaal ontworpen voor de viervoeters in uw woning.

 

P1010407 (2)Tevens kunnen de schuifhorren worden voorzien van een schopplaat met afsluitbaar honden- of kattenluik.

In geval van grote schuiframen (veranda, …) kunnen er dubbele schuifvliegenramen worden geplaatst. Zodoende kan er een maximale verluchting worden bekomen.

Schuifvliegenramen bij ramen met rolluik

Door gebruik te maken van extra platte profielen kan de schuifhor tussen het raam en het rolluik worden geplaatst.Er dient wel een minimum vrije diepte van 30 mm aanwezig te zijn.