smuk

De juiste keuze

Kookvuurschalen

Esthetisch geheel

De Ofyr vuurschalen zijn zodanig ontworpen dat ze zowel aansluiten bij klassieke als moderne woningen.

De roest look wordt verwezenlijkt door het Corten staal waaruit de schaal is vervaardigd. Cortenstaal is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal.

De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie sterk vertraagt, hoewel in holten die vol staan met water de corrosie zich wel voortzet. Hierdoor is onderaan de kookschaal een drainage voorzien.

De Ofyr is ook te verkrijgen met een matzwarte hittebestendige coating. Hierdoor sluit deze perfect aan bij strakke en minimalistische woningen.

Multifunctioneel

De Ofyr kookvuurschalen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk voor Uw tuin of terras, de vuurschalen zijn tevens te gebruiken als vuurkorf.

Dankzij de kookschaal van 1 cm dik roestvrij zwart staal neemt deze schaal de warmte van het vuur op en geeft deze geleidelijk en langdurig af. De schaal zorgt er ook voor dat er een minimum aan vuursintels kan opstijgen. Door kruiden op de vuurschaal te leggen kan U bovendien een aromatherapeutische ervaring creëren.

De Ofyr kookvuurschalen zijn uiteraard het meest gekend om hun showcooking aspect.
Dankzij de ruime oppervlakte van de roestvrije zwarte kookschaal in combinatie met het optionele gril element dat boven de centrale opening past kan er vlees gebakken worden voor +- 100 personen. Uiteraard kan de Ofyr gebruikt worden om meer klaar te maken dan vlees.

Dankzij het conische design van de vuurschaal worden op de kookschaal verschillende temperatuurzones gecreëerd. Hierdoor kan U zonder problemen vlees, groenten, vis en andere lekkernijen tegelijkertijd koken.

Door het verschil in warmte aan de rand en het centrum van de plaat, trekt deze tevens licht naar binnen, waardoor een teveel aan vocht naar binnen afloopt. Op de plaat kunnen desgewenst pannen gezet worden om sauzen te maken. Restjes op de plaat kunnen bovendien makkelijk losgeschraapt worden met een spatel en in het vuur gesmeten worden. De plaat is hierdoor heel makkelijk te reinigen en kan zo na het koken omgetoverd worden tot vuurkorf.

 

 

Vele kookmogelijkheden

De Ofyr heeft een waaier aan opties om het koken steeds aantrekkelijk te maken voor zowel ervaren als onervaren koks. Zo zijn er cederhouten plankjes te verkrijgen. Deze geven niet alleen een heerlijke rooksmaak aan uw voedsel, maar ze vertragen het garingsproces met ca. 50%. Dit betekent dat er meer vocht in het voedsel blijft waardoor het voedsel extra zacht en sappig blijft. De plankjes kunnen ook gebruikt worden om gegaard voedsel op de plaat warm te houden alvorens het te serveren.

De Ofyr kan ook komen in combinatie met houtopslag, een dik keramisch werkblad en een houder voor specerijen en accessoires. Het OFYR Island is uw complete buitenkeuken die u de ultieme beleving met famile en vrienden zal geven. Het werkblad in combinatie met de houtopslag en accessoires kan U desgewenst ook apart bestellen. Dit is de zogenaamde “butchers block”

Met de grilplaat kan U de warmte van de Ofyr ten volste benutten en gaat er geen centimeter aan bakruimte verloren. De grilplaat is een plaat vervaardigd uit banen van 1cm dik zwart staal, en kan geplaatst worden boven de opening van de kookplaat. Hierdoor kan U rechtstreeks boven het vuur grillen en zo met behulp van vuurkruiden extra smaak in het eten brengen.

Voorts is er nog de Braziliaanse gril die bestaat uit een set van 3 stalen spiezen die verticaal in een speciale ring staan. Ideaal om grote spiesen picanha, fraldinha of maminha te garen.

Uiteraard kan het hulpstuk voor de reuzenbrochette niet ontbreken. Met deze stalen spiesen kan U grote brokken vlees en groenten horizontaal laten garen boven de opening in de bakplaat. Gepositioneerd op de ideale hoogte voor grillen, laat deze opstelling gegarandeerd het water in de mond van Uw gasten komen.

Extra opties

Voorst kunnen wij U voorzien van een aantal professionele gadgets die het koken op de Ofyr niet alleen aangenamer, maar ook heel wat veiliger maken. Met de suèden handschoenen die een bescherming bieden tot een temperatuur van 500°C heeft U in combinatie met de vol-lederen schort een optimale bescherming tegen de hitte.

 

De Buffadoo set bestaat uit een prachtig gemaakte blaaspijp en stoere tang/pook met bijpassende voet. De blaaspijp heeft een leren greep en een silicone mondstuk en wordt gebruikt om zuurstof in het OFYR kooktoestel te blazen waardoor er bij het aansteken van het vuur sneller vlammen ontstaan en rook vermeden kan worden. Met de tang/pook kan gemakkelijk nieuw hout aan het vuur worden toegevoegd wanneer dit reeds goed brandt. Om Uw vuur uiteindelijk te doven kunnen wij U tevens voorzien van een doofdeksel dat na het koken op het toestel mag blijven zodat Uw assen niet aankoekt door eventuele regen.

Voorts beschikken wij over een begeleidend kookboek ter inspiratie.

Ook te huur voor evenementen

De Ofyr kookvuurschaal is bij Smuk niet alleen te koop, maar kan ook gehuurd worden. Probeer deze schitterende opstelling eens uit of steel de show op een feestje of BBQ bij U thuis.

 

Bijkomende info over de Ofyr en onze huurvoorwaarden kan U steeds bekomen in onze toonzaal. U kan ons uiteraard ook per mail bereiken via contact. Wij staan U graag te woord.