smuk

De juiste keuze

Icarus®

Icarus® is een zonweringssysteem met vaste of kantelbare “vliegtuiglamellen” die bevestigd worden op de gevel van Uw woning.

De Icarus® constructies behoren tot de “healthy building concepts” van Renson®. Dit doordat ze een efficiënte, gezondere en milieuvriendelijker alternatief bieden ten opzichte van airconditioning, dat de weerstand verlaagt, een kunstmatig gevoel met zich meebrengt en onderhoud vergt.
De lamellen  van de icarus® maken gebruik van het feit dat de zon tijdens de zomermaanden hoger aan de hemel staat dan in de winter.

De lamellen zijn zodanig geplaats dat hoog zonlicht tegengehouden wordt, terwijl laag zonlicht binnen gelaten wordt.
In de praktijk komt het erop neer dat in het gebouw tijdens de zomer een merkelijk stabielere en lagere temperatuur wordt aangehouden (zie grafiek).  Hiertegenover kan in de winterperiode het zonlicht nog steeds optimaal worden benut.

Icarus® kan ook een alternatief bieden ten opzichte van screens, doordat het binnenvallend zonlicht tegenhoudt zonder afbraak te doen aan het uitzicht. Icarus® is ook efficiënt tegen ongewenste inkijk van bovenaf en accentueert de horizontale lijnen in Uw gebouw.

 

Voor meer informatie over Icarus® verwijzen wij U graag door naar volgende PDF , U kan ons bij vragen altijd contacteren of een bezoek brengen aan onze toonzaal om montagemogelijkheden en  mogelijke lamellen te bekijken.