De Yakiniku

wat in het Japans gegrild vlees betekent, is een kamado grill naar traditioneel Japans model. De ovale vorm van de kamado zorgt ervoor dat de hete lucht circuleert. Doordat je zelf op een simpele manier nauwgezet de toevoer van zuurstof kunt regelen, ben jij de baas over de temperatuur in je Yakiniku. Zo grill je op hoge temperatuur het vlees en laat je het op een lage temperatuur verder garen.

De Yakiniku is gemaakt van 33 mm dik keramiek, zodat hij de hitte beter vasthoudt dan andere kamado’s. Voordeel daarvan is dat houtskoolverbruik 50 tot 70 procent lager is dan bij een open barbecue, waar zuurstof vrijspel heeft.

Smuk Outdoor Cooking Kolenbarbecue Yakiniku

De Woodchipper is luchtdicht en dubbel geïsoleerd zodat je deze kamado kunt bedienen, zonder je vingers te verbranden. Door middel van een bajonetsluiting is de Woodchipper gemakkelijk te openen en te sluiten zonder dat de keramiek beschadigt.

Vlees, vis, pizza, brood en zelfs desserts in een handomdraai

Smuk Outdoor Cooking Kolenbarbecue Yakiniku

De Yakiniku is de ultieme kamado voor iedereen die houdt van het rokerige grillsmaakje. Met de Woodchipper zorg je er heel makkelijk voor dat het vlees en de vis – maar ook de pizza of het brood dat je bakt op de pizzasteen – een rooksmaak meekrijgt. En zelfs desserts. Denk aan gegrilde ananas, of een smeuïge brownie. En dat zonder dat het deksel open hoeft en de Yakiniku zijn warmte verliest! Ook voor een langdurige bereiding is de Yakiniku de aangewezen kamado. Voor de perfecte garing van pulled pork of sappige spare ribs stel je de Yakiniku in een handomdraai in.

Smuk Outdoor Cooking Kolenbarbecue Yakiniku
Smuk Outdoor Cooking Kolenbarbecue Yakiniku