smuk

De juiste keuze

Petgaas

Petgaas is een oplossing die geboden kan worden voor mensen met huisdieren. Daar huisdieren vaak de neiging hebben om aan een gaas te krabben (katten die hun nagels willen scherpen, honden die aangeven dat ze naar buiten willen etc.), kan dit als snel resulteren in een beschadigd vliegenraam.

Het petgaas is geweven in een dikkere draad dan het standaard vliegengaas.

Hierdoor is het veel resistenter tegen schade en zal het in tegenstelling tot de standaard gaas niet scheuren wanneer er bijvoorbeeld een kat of hond aan krabt.

Petgaas kan ook een oplossing bieden wanneer U kleine kinderen in huis heeft die regelmatig met hun speelgoed in de buurt van het vliegenraam spelen.

Het petgaas heeft een iets lagere transparantiewaarde, maar is nog steeds doorzichtig. Net als bij de gewone vliegengaas is de transparantie is groter wanneer je van binnen naar buiten kijkt, dan omgekeerd. Dit wordt gedaan om ongewenste inkijk in de woning te voorkomen.

Petgaas is verkrijgbaar in zwart en grijs.

Het zwarte petgaas heeft een grotere transparantiewaarde dan het grijze petgaas doordat het licht geabsorbeerd wordt in plaats van gereflecteerd.

Petgaas kan worden toegepast op schuifvliegenramen, horren en hordeuren.

Bij schuifvliegenramen en hordeuren is het ook mogelijk om de onderkant van petgaas te voorzien en de bovenkant in de standaardgaas om een maximaal doorzicht te behouden.

Petgaas mag in tegenstelling tot het standaardgaas met detergent worden gereinigd.